Jak zůstat na podzim fit ve 3 krocích

Jak zůstat na podzim fit ve 3 krocích

Blíží se nevypředvídatelné roční období, podzim. Období sychravého počasí, viróz a jiných neduhů. Rýma střídá odpočinek a ten přechází v kýchání a tak stále dokola. Udržíme vás v kondici za pomoci 3 prostých doporučení.

1. Základem hesla být fit, je pohyb

Po krásných letních dnech a lenošení na slunečných plážích může být trochu problém přimět tělo opět k aktivitě, ale věřte, že se to vyplatí. Každý, kdo si chce udržet dobrou kondici a odolnost vůči nemocem, musí se věnovat svému tělu. Dobrý základ je vzhlédnout se v nějakém konkrétním sportu. Vzhledem k počasí odpadají ty venkovní, ale řadu z nich dnes můžete praktikovat v rámci halových sportovních zařízení.

S posilovnou nešáhnete vedle. Je přístupná celoročně a mnohé disponují speciálním vybavením jak pro muže, tak pro ženy. Nováčkům vždy ochotně poradí proškolený personál a může pomoci i s přípravou cvičebního a jídelního plánu v případě zájmu. Koho nebaví činky, může vyzkoušet kruhový trénink, jógu nebo jiná cvičení.

 

2. Kdo chce být fit, konzumuje vitamíny

Nejlepší obranou látkou podporující fungování imunitního systému je dávka vitamínů. Na podzim je tedy vhodné jejich dávku zvýšit a rozšířit svůj jídelníček a vyšší dávku ovoce a zeleniny. Pokud vám ale jejich konzumace dělá problém, je dnes možné využít různých tablet s vitamínovými koncentráty nebo koktejlů, které usnadní konzumaci a udrží vás fit.

3. Otužujte se a nezapomínejte na prohřátí

Kombinace těchto extrémů je ideální pro prokrvení těla a utužení obranyschopnosti. Vyzkoušejte chození do sauny ať už veřejné nebo domácí. Dnes je již na trhu celá řada domácích infrasaun, které nejen že prokrví organismus, ale současně ho prohřejí a mohou tak být vhodným řešením pro ty, kterým se zdá otužování příliš drastickým. Pokud se rozhodnete pro návštěvu solária, vždy dodržujte doporučení personálu a nepřekračujte stanovené limity odměnou vám bude přiměřená dávka umělého sluníčka a krásná barva pokožky.

 

Rychlý kontakt
Tel.: 777 103 611
Jsme na sociálních sítích