Podzimní sporty pro hubnutí

Podzimní sporty pro hubnutí

Začínající sportovci možná netuší, že při sportu tělo odbourává nejdříve sacharidy a teprve potom se pustí do tuků. Z toho plyne jediné, sport je dobrý jak pro hubnutí, tak pro celkovou kondici těla i ducha.

předchozím článku jsme vám nastínili, jak se v nadcházejících měsících udržet v kondici. Dnes se podíváme na některé venkovní aktivity, které mnozí nejčastěji provozují pro zlepšení svého fyzického stavu, byť s nějakým tím svrškem navíc.

 

Kondiční běhání

Dnes běhá snad každý. Od dětí po prarodiče a běh se tak stává módní záležitostí. A proč by ne, nepotřebujete žádné specifické vybavení. Stačí se obléct nazout boty a vyrazit naprosto kamkoliv. Pro začínající běžce je dobré doporučit spíše střídmé starty. Měla by se střídat rychlejší chůze s během a tento interval postupně zkracovat ve prospěch běhu. Brzy si všimnete, že již vlastně nechodíte a už jen běháte. To je ten správný čas na přidávání kopečků.

1 hodina běhu při rychlosti přibližně 8 kilometrů/hod, vám pomůže spálit 720 kalorií.

Oblékejte se přiměřeně počasí. Fáma, že čím více vrstev, tím rychlejší hubnutí hoďte za hlavu. Pocením ztrácíte pouze cennou vodu, kterou organismus po napití ihned doplní. Mnozí ale dělají zásadnější chybu a tou je běhání po tvrdém povrchu jako je asfalt. Celou věc pak ještě korunují nevhodnou obuví. Šetřete své klouby a svaly a krom dobré fyzičky si posílíte i kardiovaskulární systém.

Jízda na kole

Jde o sport, kde se příliš klouby a šlachy nezatěžují a zároveň se posiluje svalová soustava spodní poloviny těla. Další nespornou výhodou je nízká únava a větší výdrž než při běhání. Pokud chcete jízdou na kole něco spálit, je tedy nutné volit trasy v kopečkatých terénech.

Za 1 hodinu běžné jízdy na kole spálíte v průměru 680 kalorií

 

Mnozí se možná obávají, že ježděním na kole si nepřiměřeně vytrénují svalstvo na nohách a stehnech. Je to fáma. Pokud budete jezdit přiměřeně, tedy 4x do týdne, svaly se pouze zpevní.

Možná vás to překvapí, ale kalorie spalujete i při čtení tohoto článku. Prohlédněte si kalorické tabulky.

 

Jízda na kolečkových bruslích

Další oblíbená aktivita, kterou posilujete především nohy a hýždě. Málokdo ale tuší, že jízdou rozhýbáte i svaly horní části těla. Tento sport podporuje kardiovaskulární systém a je vhodný pro všechny bez rozdílu věku a kondice.

Za 1 hodinu běžné jízdy na kolečkových bruslích spálíte 400 kalorií.

Nezapomínejte na chrániče. Vhodné jsou na dlaně, lokty a kolena, pokud budete chtít být opravdu maximálně chráněni, nezapomínejte na přilbu.

Chůze a pěší turistika

Nic nás nestojí a vykonáváme ji každý den. Ideální sport pro každého i ty lenivé z nás. Stačí jednou místo MHD nebo auta vyjít dříve a běžte pěšky. Během chůze se zaměřte na boky. Jeho rozhýbání dává chůzi rychlost a rytmus. Boky by se měly kopírovat pohyb souběžně s rychlostí, jakou se pohybujete. Pokud chodíte rychle, udržujte si mírný předklon a vzpřímenou hlavu. Pohyb paží by měl pak vycházet z ramen a ruce by měly zůstat v loktech pokrčené.

Pohodlnou chůzí spálíte 400 kalorií za hodinu. Pokud se pohybujete svižněji, bude to až 600 kalorií

Začněte s trekkingem. Střídavý a rychle proměnlivý terén, posiluje pohybový aparát, kardiovaskulární a dokonce i nervový systém. A jak jinak samozřejmě hubnete na zdravém vzduchu! Pro intenzivnější spalování při chůzi se ale nevyhnete aktivnějšímu pohybu jako je běh.

Zapojte moderní techniku

Snad každý dnes vlastní nějaký chytrý mobilní telefon. Mnozí si v něm třeba při sportu pouští hudbu, ale proč ho nevyužít více. Změřte si výsledky svého snažení. Co neměříte, to neřídíte a tak je vhodné vložit důvěru v moderní technologie, které vám pomohou měřit vzdálenosti, určovat spálené kalorie a mnoho dalších funkcí. Internet nabízí celou řadu aplikací zdarma:

  • Endomondo
  • Sport tracker
  • Runtastic

 

 

 

 

Rychlý kontakt
Tel.: 777 103 611
Jsme na sociálních sítích