PowerPlate® – nově ve Violetě

PowerPlate® – nově ve Violetě

Ve Violetě pro Vás máme novinku v podobě efektivního přístroje založeného na vibračním pohybu – seznamte se s PowerPlate. Výhodou oproti běžnému cvičení je, že stačí cvičit mnohem kratší čas než při jiných typech cvičení. Díky vibracím přenášeným do těla dochází k samovolnému stahování svalů a díky tomu se při cvičení zaktivuje až 90 % svalových vláken. Sval, do kterého vibrace proudí, se stáhne až 30× během jedné vteřiny.

Vibrační plošina se pohybuje 3 směry (nahoru a dolů, dopředu a dozadu, doprava a doleva) v přesně stanovené frekvenci a rozsahu. Cvičení je vhodné pro začátečnice i pro ty z vás, které jsou více trénované a chtějí náročnější trénink. Lekce probíhají s trenérkou, která přesně nastaví intenzitu cvičení určením frekvence pohybu plošiny. Začíná se na 25 kmitech za vteřinu, stropem je 50 kmitů za vteřinu. Vibrační stroj vysílá do vašich svalů 3D vibrace, se kterými se musí nějak vypořádat, a proto svaly pracují 10x více, než kdybyste stejné cviky prováděla na zemi bez vibrací. Takže provádění běžných cviků ve spojení s vibracemi odpovídá velice intenzivnímu cvičení. Náročnost cvičení dále ovlivníme výškou zdvihu plošiny (amplitudou) – čím je vyšší, tím je cvičení náročnější.

Při lekcích na PowerPlatu si posílíte hluboký stabilizační systém, zlepšíte stav lymfatického oběhu, zredukujete hmotnost a zmírníte projevy celulitidy. Důležitým efektem je posílení hustoty kostní dřeně – působí tedy jako prevence osteoporózy.

Ve Violetě Vás zhruba od poloviny června čekají lekce PowerPlate vedené trenérkou. Součástí lekce je úvodní zahřátí svalů, následuje pořádná „makačka“ s vibracemi, kde na vás čekají cviky s vlastní vahou, balanční cviky, zapojení kettlebellu, činek, míče a dalších pomůcek. Závěrem je důležité protažení. Jinak věřte tomu, že vás tak 3 dny bude bolet úplně všechno. Ukázku cviků na PowerPlate najdete zde

Sledujte web a Facebook, kde se včas dozvíte, kdy je možnost se na lekci rezervovat.

Rychlý kontakt
Tel.: 777 103 611
Jsme na sociálních sítích