Články

Regenerace po cvičení

Regenerace po cvičení

Co je to regenerace? Regenerace je přirozený biologický proces zajišťující obnovení psychických i fyzických sil vyčerpaných předchozím zatížením. Při zatížení u cvičení a tréninku dochází k únavě a k poklesu fyzických a psychických sil a vyčerpání energetických zásob. Další fází by měl být čas pro regeneraci a odpočinek. Jak tedy můžeme správně „dobít baterky“?

Celý článek
Jaké parametry sledovat při hubnutí?

Jaké parametry sledovat při hubnutí?

Cvičíte už nějaký pátek, ale váha se ani nehne a vy z toho začínáte být trochu nesvá? K tomu však není důvod. Proč tedy při hubnutí sledovat i něco jiného než jen váhu?

Celý článek
Začínám cvičit … a (tentokrát) vytrvám

Začínám cvičit … a (tentokrát) vytrvám

Také jste se rozhodla konečně začít cvičit? Pravidelně, dlouhodobě a hlavně s výsledkem? Ať už začínáte s pravidelným cvičením poprvé nebo pokusů bylo více, důležité je, že do toho jdete. První a nejdůležitější krok máte splněn. Teď už „jen“ vytrvat. Jak na to se dozvíte v tomto článku.

Celý článek
Jsem šťastná ve své kůži

Jsem šťastná ve své kůži

Milé ženy,
zdravíme Vás z našeho projektu: Krásná v každém věku, kde se zabýváme ženstvím ze všech pohledů. Je zacílený pro všechny věkové kategorie žen a dáváme příležitost každé ženě, aby se zrodila úplně nová, svobodná a nespoutaná bytost ve své síle a radosti. Aby procítila obrovskou sílu ženství a stala se královnou svého života a tuto nádhernou energii mohla šířit dál a dál.

Celý článek
FYZIO okénko I

FYZIO okénko I

Kdo je fyzioterapeut?

Kdo se vlastně skrývá za tímto krkolomným cizím slovem? Fyzioterapeut je zdravotnický odborník – vysokoškolsky vzdělaný, který se specializuje na stav vašeho pohybového aparátu. Konkrétně se zaměřuje na prevenci (tu většina lidí podceňuje), diagnostiku (komplexně si vás vyšetří tzv. od hlavy až k patě a hledá příčinu vašich obtíží) a v neposlední řadě léčbu. Fyzioterapie využívá především pohybovou léčbu (cvičení), manuální techniky (ošetření kloubních blokád, svalů, kůže a podkoží) a prostředky fyzikální terapie (vodoléčba, elektroléčba). S nadsázkou lze říci, že fyzioterapie nemá věkové omezení, fyzioterapeuta můžete vyhledat od 0 do 100 let věku, specializovaní terapeuti se starají o předčasně narozené děti, sportovní terapeuti naopak o vrcholové sportovce. Služby fyzioterapeuta můžete využít vždy, když máte omezený pohyb, ať už je to po operaci, úrazu nebo „jen“ špatným sezením v práci.

Celý článek

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Rychlý kontakt
Tel.: 777 103 611
Jsme na sociálních sítích